Menu

Zuzanka.blogitko

Ta ruda metalówa, co ma bloga o gotowaniu

Now it's all Hallows Eve - the moon is full

... Will she trick or treat - i bet she will.

Do drzwi zapukało pięć nastoletnich panien, przemalowanych na zombie (1) i na gotyckie lolitki-wampirzyce (4). Tym razem byłam przygotowana, pomna amerykańskich horror stories miałam zapas słodyczy foliowanych firmowo (bo w domowych wypiekach mogą być żyletki). Maj jeszcze nie robił obchodu dzielnicy w celu pozyskania walorów cukierniczych, ale nie widzę problemu w tym, żeby za rok-dwa zrobić obchód po znajomych domach. Zdecydowanie wierzę w radość zabawy maluchów w kostiumach dyń, piratów, wróżek i biedronek. Na razie ze słodyczy wygrywają jelly belly i czekoladowe wafelki, a pracowicie upieczone przeze mnie paluchy wiedźmy moczę sobie w herbacie brzoskwiniowej.

Napisane przez Zuzanka w dniu poniedziałek października 31, 2011

Link permanentny - Kategorie: Maja, Fotografia+ - Komentarzy: 6

« FIFe World Cat Show 2011 - Ezoteryczny Poznań »

Komentarze

autumn

świetna dynia ;-)

wonderwoman

paluchy wiedźmy! jaaa!
(w przyszłym roku też zrobię!)

niesluch

Dyniokot śliczny (zapomniałem pomiziać na blipie, to chociaż tu pochwalę).

Zuzanka

A dziękuję, dziękuję. Dyniokot właśnie opleśniał i spłynął mi z półki na biurko. A myślałam, że mi szklanka z wodą przecieka.

Beata

U nas morda wampira jeszcze się trzyma i co wieczór uroczyście jest wkładana do niej świeczka. Z moją małoletnią obeszłam w tym roku naszych sąsiadów ( starsza nie chciał być ochroniarzem mówiąc, że to święto jest obce jej kulturze) Tylko jedna sąsiadka sypnęła garścią cukierków. Reszta udawała, że nie ma ich w domu.
5 listopada w Rezerwacie Archeologicznym w Gieczu będzie inscenizacja Dziadów początek o godz.o 17.00
Dziady to również uczta dla żyjących i duchów ich przodków dlatego organizatorzy proszą o zabranie ze sobą "strawy", którą można upiec przy/na ognisku.

Zuzanka

@Beata, fajna sprawa. Myślę, że w tym roku jeszcze młodzież by przeszkadzała, ale w przyszłym roku pomyślimy :-)

Skomentuj